(VIDEO) AKTIVISTKINJA ISKOČILA PRED KLINTONOVU: Dugujete crncima izvinjenje!
Foto: Youtube/Printscreen

Umalo incident

(VIDEO) AKTIVISTKINJA ISKOČILA PRED KLINTONOVU: Dugujete crncima izvinjenje!

Planeta -
Hilari Klinton je u Čarlstonu, u Južnoj Karolini, održala skup na kojem je prikupljala donacije za svoju kampanju kada se dogodilo nešto nepredviđeno.

Naime, tokom njenog govora aktivistkinja pokreta "I crni životi su važni" (Black lives matter) Ešli Vilijams došetala je do Klintonove s transparentom koji je citirao njenu kontroverznu izjavu iz 1996. godine kada je za problematičnu mladež (u kojoj su Afroamerikanci disproporcionalno zastupljeni) rekla "Moramo ih privesti".

Kada je Klintonova napokon pauzirala da pogleda šta piše na transparentu, Ešli je glasno tražila od nje da se izvini Afroamerikancima zbog masovnih zatvaranja crnaca."Razgovaraćemo posle, u redu? Mnogo ti hvala", rekla je Hilari Klinton, ali aktivistkinja se nije tek tako predala pa joj je ponovo zatražila izvinjenje.

"Ako mi daš priliku odgovoriću ti. Ovo još niko pre tebe nije upitao", rekla je bivša državna sekretarka pre nego što je obezbeđenje intervenisalo i odvelo Ešli.

"Hjela sam da je suočim s njenim vlastitim rečima. Uradili smo to jer želimo da budemo sigurni da će crni glasači obratiti pažnju na njen rezime i želimo da znamo kakvu Hilari ćemo dobiti", izjavila je Williams i dodala da je s događaja izbačena intervencijom tajne službe.

Mlada dama je objasnila da Hilari Klinton sada pokuša da se pokaže kao veliki borac za ljudska prava, dok je u prošlosti njen odnos prema crnim građanima bio dvojak, zavisno od situacije.

Predizbori se u Južnoj Karolini održavaju ovog vikenda, a očekuje se da će Klintonova odneti uverljivu pobedu ispred senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track