UKRAJINA SPREMA RAT: Obučavaju specijalce da oduzmu Krim od Putina!
Foto: Profimedia

Udar na Rusiju

UKRAJINA SPREMA RAT: Obučavaju specijalce da oduzmu Krim od Putina!

Planeta -
Kijev priprema bataljon za osvajanje poluostrva, ali u Rusiji kažu da bi Ukrajinci pobegli glavom bez obzira da vide vojnike RF

KIJEV/SIMFEROPOLJ - Ukrajinske vlasti oformile su posebnu specijalnu jedinicu koju obučavaju za preuzimanje Krima od ruskog predsednika Vladimira Putina.To tvrdi Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.Nemamo ništa- Mi nemamo ništa. Potrebna nam je nova vojska, nova nacionalna garda, nova policija. I na svemu tome ukrajinska vlada trenutno radi. Kada obnovimo sve te snage, sa dovoljno volje će Krim ponovo biti naš. U to ne sumnjam - rekao je Avakov.Kako kaže, na osvajanju crnomorskog poluostrva već rade.- Zajedno sa vođama krimskih Tatara Mustafom Džemilevom i Refatom Šubarovom započeli smo trening grupe momaka. To je deo projekta za preuzimanje Krima - rekao je juče Avakov.Njegova tvrdnja u skladu je sa naredbom ukrajinskog predsednika Petra Porošenka od petka da oružane snage znatno pojačaju prisustvo na granici između Ukrajine i Krima.- Cilj je da odgovorimo na pojačano vojno prisustvo Rusije na poluostrvu - rekao je Porošenko.Vi ste kukaviceMeđutim, s obzirom na to da je Krim deo Rusije, jedne od dve najjače vojne sile na svetu, zvaničnici poluostrva nisu se baš uplašili ukrajinskih specijalaca.- Avakov pokušava da nas zastraši dimnim signalima. Niko na Krimu, ni stanovnici, ni vojska, ne plaši se izjava jednog hvalisavca iz vrlo jednostavnog razloga - imamo moćnu vojsku sa najmodernijom vojnom opremom. Za ukrajinsku vojsku bi bilo bolje da razmisli kako bi im srce sišlo u pete i kako bi pobegli glavom bez obzira da se sretnu sa ruskim vojnicima - rekao je Sergej Menjailo, guverner Sevastopolja.On dodaje da je sva ova priča samo pokušaj pravdanja povećanih troškova vojske i policije.

SEKSI ZVANIČNICA Državna tužiteljka Natalija Poklonskaja preti Kijevu POSLAĆU IH SVE PRAVO U RUSKI ZATVORKrimska tužiteljka Natalija Poklonskaja rekla je da ovakvim delovanjem ukrajinski zvaničnici krše ruski ustav.- Ako stvaraju bataljon ilegalnih vojnih snaga za preuzimanje stranih teritorija, moraju da znaju da je to u Rusiji kažnjivo, a kazna je 15 godina robije. Bolje da brinu o svojoj teritoriji nego da pokušavaju da zauzmu tuđu - rekla je tužiteljka, koja je pre dve godine proglašena jednom od najseksepilnijih žena na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja