(VIDEO) ZBOG VEČERE S IZRAELSKIM AMBASADOROM: Poslanik u egipatskom parlamentu gađao kolegu cipelom
Foto: Youtube/screenshot

Tavfik Okaša

(VIDEO) ZBOG VEČERE S IZRAELSKIM AMBASADOROM: Poslanik u egipatskom parlamentu gađao kolegu cipelom

Planeta -
Poslanici egipatskog parlamenta oštro su danas kritikovali svog kolegu Tavfika Okašu, jer je bio domaćin na večeri izraelskom ambasadoru, a jedan od poslanika gađao ga je cipelom - što se u arapskom svetu smatra uvredom.

Poslanik Kamal Ahmad pogodio je cipelom Okašu, kontroverznog televizijskog voditelja, među grupom poslanika, prikazano je na televizijskim snimcima.

Na snimcima privatne televizije "CBC Ekstra" vidi se grupa poslanika kako izvodi Ahmeda iz skupštine, dok on maše cipelom, preneo je AFP. Okaša se našao na udaru kritika nakon što je prošle sedmice pozvao izraelskog ambasadora u Kairu Haima Korena, u svoj dom na večeru, gde su razgovarali o politici Egipta i Izraela.

U intervju za nezavisni egipatski dnevnik "Al-Masri Al-Jum", Okaša je rekao da se sa svojim gostom složio da Izrael "ima ključnu ulogu po pitanju brane" koju Etiopija gradi na Nilu. Poslanici su rekli da su zatražili internu istragu zbog izjava Okaše, koji je ranije imao antiizraelske stavove.

Parlament je na svom veb sajtu objavio da je, takođe, zatražio istragu povodom incidenta u koji je umešan Ahmad. Iako je Egipat prva arapska država koja je potpisala mirovni sporazum sa Izraelom 1979, veze dve države zvanično su hladne zbog politike Izraela prema Palestincima, navela je francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track