EL ČAPO POSTAJE ZOMBI: Protest pristalica meksičkog narko-bosa!
Foto: Reuters 01/2016

BIZARNO

EL ČAPO POSTAJE ZOMBI: Protest pristalica meksičkog narko-bosa!

Planeta -
Ne daju mu da spava. Žele da ga nakljukaju „dijazepamom“, tabletama za spavanje, ali mu onda ne dozvoljavaju da sklopi oči, kaže Guzmanov advokat

MEKSIKO SITI - Članovi porodice, advokati i pristalice meksičkog narko-bosa Hoakina Guzmana, zvanog El Čapo (Kratki), protestovali su ispred zatvora u kojem se nalazi, na obodima prestonice Meksika.Oni traže da se prekine tortura nad vođom kartela Sinaloa jer ga, kako kažu, zatvorski čuvari pretvaraju u zombija.Štrajk glađu- Mog brata Hoakina kažnjavaju jer su ljuti što im je pobegao 2015. Ali bi svako, čak i životinja bez razuma, nastojala da se domogne slobode. On nije nikome naudio - rekla je Guzmanova sestra Bernarda.

Kampuju ispred zatvora... Pristalice protiv torture i izručenja
Kampuju ispred zatvora... Pristalice protiv torture i izručenja

El Čapov advokat Huan Pablo Badiljo takođe je rekao da su uslovi u zatvoru užasni i uporedio ih sa staljinističkim metodama.- Ne daju mu da spava, pa ga tako pretvaraju u zombija. To mi je rekao. Pokušavaju da ga nakljukaju „dijazepamom“, tabletama za spavanje, ali mu ne dozvoljavaju da zatvori oči. U zatvoru su toliko grozni prema njemu da je zatražio hitno izručenje Americi - rekao je on.I drugi Guzmanov advokat priključio se protestima.- Počinjem štrajk glađu i neću ništa jesti sve dok moj klijent ne bude dobio bolji tretman - rekao je Huan Luiz Gonzales Meza. Međutim, onda je dodao da će svakog dana jesti po činiju žitarica s medom.

Bori se za brata... Bernarda Guzman
Bori se za brata... Bernarda Guzman

Pogoršano zdravlje

I Guzmanova supruga Ema Koronel, nekadašnja misica, žalila se na uslove u zatvoru i rekla da je njen suprug sve bolesniji, što je posledica mučenja. Uprava zatvora negira da se prema Guzmanu ponašaju nehumano i ističu da je on dobrog zdravlja.El Čapo je optužen za vođenje krvavog rata protiv rivalskih bandi. Uhapšen je 2014, ali je pobegao posle godinu dana robije, da bi tek 8. januara bio ponovo uhapšen.
Privlače pažnju medija... Protesti pred zatvorom
Privlače pažnju medija... Protesti pred zatvorom

DosijeKO JE EL ČAPOHoakin Guzman rođen je 1954. ili 1957, a zovu ga El Čapo ili Kratki jer je visok 168 centimetaraGlavni narko-bos postao je 2003, a od 2009. nalazi se na listama najbogatijih ljudi na svetuPrvi put je uhapšen 1993. u Gvatemali i osuđen je na 20 godina robijePrvi put je pobegao iz zatvora 2001.Ponovo je uhapšen 22. februara 2014, ali je pobegao 11. jula 2015.

Hapšenje pao zbog intervjua Šonu PenuDILUJEM OD 15. GODINEHoakin Guzman El Čapo uhvaćen je jer je pristao da glumcu Šonu Penu da intervju.- U posao s drogom ušao sam kad sam napunio 15 godina. Jedini način da se zarade pare za hranu bio je da se uzgajaju mak i marihuana. I u tom periodu sam počeo da je uzgajam. Sada snabdevam tržište s više heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane nego iko na svetu. Imam pravu flotu podmornica, aviona, kamiona i brodova - ispričao mu je tada narko-bos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track