BRUKA NA AERODROMU U BERLINU: Najmoćniji čovek Fejsbuka odbio da izađe iz aviona, a evo zašto!
Foto: Printscreen Bild

Obrukali se

BRUKA NA AERODROMU U BERLINU: Najmoćniji čovek Fejsbuka odbio da izađe iz aviona, a evo zašto!

Planeta -
Na berlinskom aerodromu Šenenfeld nedavno se dogodio pravi skandal

Nemački Bild preneo je detalje nedavnog incidenta za vreme posete slavnog šefa Fejsbuka Marka Zakerberga. Naime, direktor aerodroma Karsten Milenfeld došao je na genijalnu ideju da se fotografiše sa Zakerbergom pa je organizovan odbor za doček, kako bi malo izreklamirao i aerodrom.

Milenfeld je čak doveo i svoju suprugu, i pripremio natpis "Dobrodošli u Berlin". Međutim zaboravili su važan detalj, da provere s Zakerbergovim timom da li šef Fejsbuka uopšte želi publicitet. Ispostavilo se upravo suprotno. Zakerberg je izričitao insistirao na tajnosti zbog čega niko osim aerodromske službe nije znao za sletanje privatnog aviona.

Multimilijarder i šef najmoćnije društvene mreže na svetu je kada su mu rekli da ga lično direktor aerodroma čeka kako bi se fotografisao s njim, odlučio je da ne izlazi iz aviona dok direktor ne odustane od nauma. Zakerbergov bojkot potrajao je 20 minuta dok poruka "Ne, hvala", nije došla do nesretnog direktora aerodroma.

Nemački mediji su iskritikovali ovaj PR potez kao skandalozan i kažu da im se sada Amerikanci smeju. Aerodrom Šenenfeld i inače je često na tapetu nemačkih medija, koji ga nazivaju "Aerodrom Skandal" posle niza afera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track