ISLAMISTI PRETE PUTINU: Ubili smo tvog špijuna, ti si sledeći
Foto: Profimedia, Ps

Nova pogubljenja

ISLAMISTI PRETE PUTINU: Ubili smo tvog špijuna, ti si sledeći

Planeta -
Ogranak Islamske države u Severnom Kavkazu u Rusiji proteklog vikenda je objavila video koji pokazuje pogubljenje navodnog ruskog špijuna.

Osim toga, džihadisti su na snimku pozvali ruske muslimane da pobiju nevernike u toj državi, a zapretili su i da će napasti i ruskog predsednika Vladimira Putina, prenose strani mediji.

Na početku snimka prikazuje se reportaža jedne ruske televizije o napadu autobombom u provinciji Dagestan, a zatim se preskače na dvojicu džihadista koji objašnjavaju važnost napada na nevernike.

"Danas imamo mesto na kome možemo da sprovodimo šerijatski zakon. Hvala Alahu, s nama je mnoštvo hrabre braće i milioni muslimana u Rusiji. Skupimo se braćo, zauzmimo teritoriju i proširimo se! Ako neko od vas ne može da nas pronađe, može ubijati ruske nevernike samostalno. U Rusiji nije teško naći oružje", zaključuje džihadista. Na kraju snimka pogubljen je navodni špijun pucnjem u glavu.

Još od ratova u Čečeniji tokom 90-ih godina 20. veka Rusi u toj regiji drže veliki broj vojnika i drugih pripadnika državne sigurnosti. Trenutno su im najveća pretnja islamistički pobunjenici u Dagestanu koji žele da se spoje s Islamskom državom.

Moskva zasad nije službeno reagovala na najnoviju egzekuciju.(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track