(VIDEO) ONE SU UZBURKALE INTERNET: Ovih 5 slika pokazuje šta društvo stvarno misli o ženama
Foto: Profimedia

Porazno!

(VIDEO) ONE SU UZBURKALE INTERNET: Ovih 5 slika pokazuje šta društvo stvarno misli o ženama

Planeta -
Objave na društvenim medijima često otkrivaju više nego što je bila namera, ne samo o ljudima koji su ih postavili, nego i društvu u celini. Naredne slike pokazuju kako se prema ženama ophodi na različitim delovima sveta.

Kinesko jelo

Fotogafija jela postala je glavna tema u Kini pošto je žena objavila sliku hrane iz siromašnog sela uz komentar: "Kada sam videla šta jedu, želela sam da povratim. Izgleda 100 puta gore nego što sam mogla da zamislim. Ne mogu da prihvatim ovo".

Fotografija je postala hit na društvenim mrežama i devojku koja je snimila ovu fotku kod roditelja tadašnejg dečka, kog je posle ove "gozbe" ostavila, svi su napali zbog snobizma. Ali komentari su pokazali kako kinesko društvo gleda na žene: mnogi su je ismevali zbog godina (27) i pogrdno je nazivali usedelicom i baba-devojkom.

Grčke bake sa ostrva Lezbos

Kada je izbglica iz Sirije došla na grčko ostrvo iscrpljena i borila se da nahrani svoju bebu, tri bake su uskočile da pomognu. Milica Kamvisi 83, dala je bebi flašicu mleka dok su ona i njene prijateljice pevale uspavanku.

Fotografiju koju je objavila Lefertis Partsalis u oktorbru, momentano je postala viralna i Tviteraši su bake osipali divljenjem. "Hvala Bogu, postoje žene koje su sprale ljagu sa nas sa Lezbosa", jedan je od komentara.

Ove skromne bake, koje su preživele Drugi svetski rat, građanski rat i finansijsku krizu, nominovane za Nobelovu nagradu za delo dobročinstva.

U Kolumbiji je kriva ljubavnica, a ne preljubnik!

Adelia Brinjez uhvatila je svog supruga dok se sa ljubavnicom vozio kolima po njihovom rodnom gradu. Zaustavila je kola nasred ulice i krenula da viče na supruga da izbaci ljubavnicu iz automobila. Nastao je zastoj i svi su urlali na nju, ali kad im je objasnila o čemu je reč - stali su na njenu stranu.

Komentari su bili različiti, najviše je onih koji su smatrali da je ovo pokazatelj "mačo kulture" u Latinskoj Americi jer se čitava frka digla oko ljubavnice, a ne oko preljubnika! Istraživanja magazina El Tiempo pokazala su da je 82 odsto muškaraca u Kolumbiji neverno - u poređenju sa 42% žena.

Prebijena u šoping centru u Saudijskoj Arabiji

Član verske policije Saudijske Arabije snimljen je kako tuče ženu ispred šoping-centra u Rijadu jer je odbijala da pokrije lice. Dok je ležala na podu i plakala, okupljeni su molili policajca da prestane da je bije.

"Ostavite je, umreće", vikali su ljudi, na šta im je policajac odgovorio:" Mi brinemo o njoj više od vas".

Video koji je objavljen na JuTjubu videle su stotine hiljada ljudi i izazvao je strašan bes i u toj ultrakonzervativnoj kraljevini, gde je ženama zabranjeno da voze ili izlaze iz kuće bez pratnje. Pod pritiskom javnosti policajac je uhapšen i suspendovan, kao i nekolicina drugih članova policije.

Puniji model

Časopis Sports ilustrejted godinama oblikuje sliku o tome kako savršena žena treba da izgleda. Kada se ove godine prvi put na naslovnici našla Ešli Grejham, puniji model, javnost je burno reagovala. Na njenoj Instragam stranici reakcije su uglavnom bile pozitivne, dok su je drugi modeli prozivali da Grejham potencira izgled koji nije zdrav.

Ova naslovnica je usledila nakon velikog pritiska javnosti da žene svih veličina i oblika budu promoterke lepote, ne samo klasični modeli. Zahvaljujući društvenim medijima predstave o tradicionalnoj lepoti žene se menjaju.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track