UREDNIK BRITANSKOG SANA: Verujte mi, priča o kraljici i EU je tačna!
Foto: AP, 08.03.2016.

Tabloid se ne da

UREDNIK BRITANSKOG SANA: Verujte mi, priča o kraljici i EU je tačna!

Planeta -
Toni Galager je izjavio za Bi-Bi-Sijev Radio 4 da je priča o tome da kraljica Elizabeta Druga želi da Velika Britanija napusti EU "potpuno tačna" uprkos demantiju iz Bakingenske palate.

Galager insistira da su Sanu priču otkrili dobro informisani izvori, ali neće da kaže da li je jedan od izvora ministar pravosuđa Majkl Gav, kako je pisao Dejli telegraf.

Bakingemska palata demantovala je u sredu Sanovu priču da kraljica Elizabeta podržava izlazak Britanije iz EU.

San je objavio priču "Kraljica podržava Bregzit" na naslovnoj strani, pozivajući se na neimenovane izvore koji tvrde da je Elizabeta Druga, u najmanje dva navrata tokom protekle decenije, "jasno pokazala" da je protiv članstva Velike Britanije u EU . Neimenovani izvori rekli su za San da je kraljica 2011. godine rekla tadašnjem zameniku britanskog premijera Niku Klegu, tokom ručka u zamku Vindzor, da se EU kreće u pogrešnom pravcu.

Kleg je odbacio te navode i na svom Tviter nalogu napisao da se ne seća da se to dogodilo naglasivši da to nije nešto što bi zaboravio.

List je, takođe, preneo da je britanska kraljica rekla poslanicima, na odvojenom sastanku, da ne razume Evropu. Portparol Sana je posle demanta iz Bakingemske palate rekao je da taj list "stoji iza svoje priče, koju su obezbedili kredibilni izvori".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja