IZA REŠETAKA, A AMBICIOZNA: Nadežda Savčenko sprema se da bude predsednik Ukrajine!
Foto: AP, 03.03.2016.

Veliki planovi

IZA REŠETAKA, A AMBICIOZNA: Nadežda Savčenko sprema se da bude predsednik Ukrajine!

Planeta -
Ukrajinska žena vojni pilot, kojoj prete 23 godine robije u Rusiji zbog učešća u ubistvu dva ruska novinara, vidi sebe na čelu države

Nadežda Savčenko, koja je danas prekinula štrajk glađu, kaže da će se, ako ukrajinski narod to zatraži od nje, kandidovati za predsednika Ukrajine.

"Ukrajinci, potrebna sam vam kao predsednik? Ako kažete da jesam - i biću. Nije mi važno kako ću ispuniti svoj dug prema Ukrajincima: na bojnom polju ili kao predsednik", odgovorila je Savčenkova na niz pitanja raznih ljudi koja joj je, u ime zainteresovanih, uputio ruski opozicioni novinar Arkadij Babčenko.

Ответы Надежды Савченко на ваши вопросыНадежда, добрый день. Меня зовут Аркадий Бабченко. Коротко о себе - москвич, ди...

Posted by Аркадий Бабченко on Wednesday, March 9, 2016
Babčenko, koji sam sebe za sebe kaže da je petokolonaš i banderovac, objavio je Nadeždine odgovore na svom profilu na Fejsbuku.

Inače, predsednik Ukrajine Petar Porošenko izjavio je ranije da u rekonstruisanoj vladi želi da vidi i Savčenkovu. Baš pre nego što je uhapšena pod optužbom da je ukrajinskoj artiljeriji dojavila lokaciju gde snimaju ruski novinari, koji su zatim ubijeni u preciznom raketnom napadu, Savčenkova je izabrana za deputata partije Otadžbina bivše ukrajnske premijerke Julije Timošenko.

(Ekspert.ru/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track