LONDON MAZI TERORISTU: Bacao bombe za džihad, a sada mirno živi i prodaje organska ulja hipsterima
Foto: Rojters

Novo lice ekstremiste

LONDON MAZI TERORISTU: Bacao bombe za džihad, a sada mirno živi i prodaje organska ulja hipsterima

Planeta -
Abrar Mirza (23) je 2009. godine osuđen na četiti i po godine zatvora, zbog terorističkog napada u severnom Londonu. Sada Mirza poseduje svoju firmu i prodaje organske proizvode za bradu.

Bivši terorista je uhapšen u Londonu, jer je sa dvojicom drugih islamista bacio bombu na kuću londonskog biznismena vrednu preko 3.000.000 evra. Oni su zapalili kuću čoveka koji je objavio knjigu u kojoj je negativno pisao o islamskom proroku Muhamedu.

Abrar Mirza, then aged 23, (pictured) was jailed for four and a half years in 2009 for his part in an arson attack on a ...

Posted by Readnow on Sunday, March 13, 2016

Mirza tvrdi da je sada drugi čovek i da je okrenuo novi list. Tranutno vodi kompaniju koja prodaje organska ulja za bradu koja se prodaju u luksuznim londonskim radnjama.

On je izjavio da je njegovo ponašanje, kada je bio mlad, bila greška.

"Ja sam Britanac, ovo je moj dom. Bio sam okružen pogrešnim ljudima i moj život je sada veoma drugačiji. Bio sam mlad i usijane glave. Nikad ne bih to ponovo ".

Bivši napadač bio je sledbenik islamskog propovednika Abu Hamze koji je poznat po organizovanju protesta protiv danskih karikaturista Muhameda.

Na sajtu londonskog preduzeća, vlasnik je napisao: "Rođen i odrastao u Londonu, primetio sam kako se stil grada u kome je nositi bradu bila retkost, sada promenio. Ovde smo da se pobrinemo za sve koji nose brade, to čine sa ponosom".

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track