U KOG BOGA VERUJE AMERIKA: Evo zašto je piramida na novčanici od jednog dolara!
Foto: Printscreen Atvbl.com

MISTERIJA REŠENA

U KOG BOGA VERUJE AMERIKA: Evo zašto je piramida na novčanici od jednog dolara!

Planeta -
Za vreme predsednika Frenklina D. Ruzvelta 1935. na novčanicu od jednog dolara stavljena je piramida i mnogi su se pitali otkud ona tu.

O tome zašto je na novčanicu od jednog dolara simbol piramide postoje različite teorije. Neke od njih govore da iza toga stoje tajna udruženja poput masona.

Piramida se nalazi na levoj strani novčanice, a na desnoj je službeni žig Sjedinjenih Američkih Država. Rimski broj MDCCLXXVI označava 1776. godinu kada je Amerika proglasila nezavisnost od Britanije i donela Deklaraciju nezavisnosti.

Trinaest redova piramide predstavljaju 13 početnih država, odnosno tadašnjih 13 kolonija koje su se odvojile od Velike Britanije. Oko u piramidi, odnosno "oko koje vidi sve" simbol je božjeg trojstva i koriste ga masoni, a ono zapravo treba da štititi novu naciju.

Latinski izraz ANNUIT COEPTIS znači u jednom od prevoda "on ceni naše znanje", a izraz NOVUS ORDO SECLORUM znači "novi svetski poredak". Oba izraza simbolizuju početak nove nacije.

Dakle, piramida koja je u vreme predsednikovanja Ruzvelta stavljena na novčanicu jednog dolara predstavljala je simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije pod Božjim okom. Onaj u kome vladaju masoni. Svevideće oko, Lucifer, caruje nad piramidom - nad svim narodima sveta. Za one koji prihvataju novi poredak - maslinova grančica u orlovoj kandži. Za nepokorne - strele!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track