(VIDEO) MRTVA TELA PO ULICAMA: Dve hrabre Sirijke skrivenom kamerom snimile užase u Raki
Foto: Printscreen Youtube

Rizikovale život

(VIDEO) MRTVA TELA PO ULICAMA: Dve hrabre Sirijke skrivenom kamerom snimile užase u Raki

Planeta -
One su rizikovale živote kako bi pokazale svetu u šta su ovaj prelepi grad pretvorili teroristi Islamske države

Dramatičan snimak pokazuje naoružane čuvare koji patroliraju pustim ulicama i zgrade sravnjene sa zemljom posle još malo pa šest godina rata.

"Oni pucaju na civile, odrube glavu sa tela, stave je na kolac i ostave ga na javnom mestu da svi gledaju", rekla je jedna od dve hrabre Sirijke koje su dokumentovale ove užase.

Snimile su crnim flomasterom ižvrljano lice manekenke na reklami za proizvode za kosu - trgovac se plašio da ga džihadisti ne ubiju zbog "neislamske" reklame.

Žena u videu, koji je naručio švedski CNN, izjavila je kako su svi napustili grad i da strani vojnici ID kradu lične karte Sirijaca u pokušaju da ilegalno pobegnu u Tursku.

Teroristi su pretvorili jermensku katoličku crkvu u središte uprave svoje policije, a ostale nemuslimanske hramove sravnili sa zemljom.

Oum Muhamed, čiji se glas krije ispod nikaba rekla je da teži da skine nikab i tamu koja ih okružuje. Ona je dodala "Sve žene vole da pokažu svoje lice. Mi smo izgubile tu opciju. Izgubile smo ženstvenost".

Video je nastao kada je Rusija otkrila da je spremna da sa SAD izvuku ID iz Rake.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je rekao: "Mi smo spremni da koordiniramo svoje aktivnosti sa Amerikancima, jer Raka je u istočnom delu Sirije, a američka koalicija uglavnom deluje tamo ."

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track