BILA JE ROBINJA DŽIHADISTA: Oni se ni ne ponašaju kao da su ljudi!
Foto: Youtube/Printscreen

Pobegla od zveri

BILA JE ROBINJA DŽIHADISTA: Oni se ni ne ponašaju kao da su ljudi!

Planeta -
Majka četvoro dece, 25-godišnja pripadnica Jazida, otkrila je kako je džihadista koji ih je zatočio svakodnevno tukao i zlostavljao. Bila je primorana da ispunjava sve što je od nje tražio.

Oslobodili su je Kurdi, posle godinu i po dana, zajedno s još 30-ak sunarodika. Dva dana posle njihovog dolaska u izbeglički kamp Dohuk, u području koje kontrolišu Kurdi, u severnom Iraku, novinarima su posvedočili o psihičkim i fizičkim torturama koje su prošli.

"Bila sam zatočena kod borca IS-a koji se zove Omar. Zlostavljao me je svakog dana, a kako ne bi ostala trudna i da bi mogao što duže da me muči morala sam pijem kontracepcijske pilule. Oni se uopšte ne ponašaju kao ljudi, ne možete to ni da zamislite", ispričala je 25-godišnjakinja. Kazala je kako su njenog oca i braću odveli sa Sindžara i ne zna gde su. Ipak, dodaje, možda je i bolje da su mrtvi.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Kada je Omar želeo da je proda nekom drugom, molila ga je da to ne učini i pretila je samoubistvom, tako da je popustio. Iako je danas slobodna, daleko je to od srećnog života, a trauma i posledice zlostavljanja ostaće zauvek.

Među oslobođenom grupom je i 22-godišnjakinja koja je ostala u drugom stanju pošto je oteta. Dete je umrlo kada je imalo sedam meseci.

"Nisu nam dali da ga sahranimo. Bili smo u strahu, uvereni da će nam svima odrubiti glave ako ih ne poslušamo. Bili smo potpuno poniženi, kao ljudi. Nećemo to zaboraviti dok smo živi", kazala je.

(Dnevnik/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track