(VIDEO) OPTUŽEN ZA SEKS SA DELFINOM Sud odlučio: Nije uradio ništa nezakonito
Foto: Youtube/screenshot

Nedolični čin

(VIDEO) OPTUŽEN ZA SEKS SA DELFINOM Sud odlučio: Nije uradio ništa nezakonito

Planeta -
Radnik akvarijuma, koji je snimljen dok je seksualno stimulisao delfina, “nije učinio ništa nezakonito”, utvrdili su holandski tužioci.

Borci za prava životinja prijavili su ovaj incident kada je reporter, koji se pretvarao da je volonter u Delfinarijumu u Hardevijku, snimio "nedoličan čin".

Radnik je snimljen kako sedi na rubu bazena i nosi rukavicu na svojoj desnoj ruci dok izvodi čin za koji je optužen. Snimak je objavljen u okviru dokumentarnog filma koji promoviše zabranu delfinarijuma u Evropi.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Aktivisti za zaštitu životinja tužili su radnika na osnovu Člana 254 Krivičnog zakonika - seksualni odnos sa životinjama. Ipak, sud je odlučio da je “seksualni čin izveden u cilju treniranja delfina za otpuštanje sperme u okviru programa razmnožavanja", te da ga je "sproveo naučnik u kontekstu naučnih istraživanja koja su deo ovog programa.”

Saopštenje Delfinarijuma odbacuje bilo kakve optužbe: “Uprava akvarijuma smatra nesrećnom okolnošću činjenicu da niko od tvoraca ovog snimka nije imao priliku da vidi šta se dešava iz kulisa delfinarijuma. Mi ne krijemo ništa. Optužbe da je delfinarijum cirkus, a ne zoološki vrt su neosnovane. Odnos između čoveka i delfina se u svakom pogledu uklapa u sve propise koje mi poštujemo”, stoji u saopštenju u kome se takođe navodi da ova optužba utiče na sve zaposlene koji brinu o životinjama s "ljubalju, strašću i poštovanjem."

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track