(VIDEO) UHAPŠEN VOĐA NAPADA U PARIZU: Dvoje ranjenih traži se još jedan osumnjičeni
Foto: Francuska Policija

Akcija u Belgiji

(VIDEO) UHAPŠEN VOĐA NAPADA U PARIZU: Dvoje ranjenih traži se još jedan osumnjičeni

Planeta -
Salah Abdeslam, glavni osumnjičen za napade u Parizu u novembru prošle godine, uhapšen je danas u Briselu, saopštila je francuska policija, preneo je AFP.

Policija je navela i da se najmanje još jedan osumnjičeni krije se na lokaciji gde se izvodi racija u Briselu. Gradonačelnica briselskog predgrađa Molenbeka, Fransoaz Šepmans, potvrdila je da su u operaciji povređene dve osobe kao i da akcija još traje.

Belgijski premijer Šarl Mišel izjavio je večeras da su u Briselu uhapšene tri osobe, među kojima i Abdeslam

Izvori bliski belgijskoj vlasti saopštili su da je odmah posle vesti o hapšenju, američki predsednik Barak Obama telefonom razgovarao s Mišelom i Olandom kojima je "čestitao" na hapšenju glavnog osumnjičenog za napade 13. novembra u Parizu u kojem je stradalo 130 i povređeno više od 350 ljudi.

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je novinarima u Briselu da je u toku važna policijska operacija u Molenbeku koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadima u Parizu.

RTL navodi da je jedan od njegovih novinara video kako osoba pada na zemlju i da je možda poginula.

Belgijsko federalno tužilaštvo potvrdilo je ranije danas da su u jednom briselskom stanu koji je policija pretresla ove nedelje, pronađeni otisci prstiju Salaha Abdeslama.

Belgijska policija nastavila je akciju protiv islamista u Molenbeku, četvrti Brisela iz koje su potekli kolovođe napada na Pariz.

Inače, dvojica muškaraca su ranije u toku dana privedena nakon što je policija pokušala da pretrese jedan od stanova u Briselu.

Policija je tragala za dvojicom ljudi koji su ubili jednu nenaoružanu osobu, a posle toga ranili četiri policajca. Iako je trebalo da policajci obave samo rutinski pregled stana, na njih je pucao čovek iz "kalašnjikova" kojeg su onda ubili.

(Tanjug/Beta/Telegraph/BBC/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track