AVIONSKA NESREĆA U RUSIJI: Uzrok pada greška pilota ili tehnički kvar
Foto: Reuters

Loši vremenski uslovi

AVIONSKA NESREĆA U RUSIJI: Uzrok pada greška pilota ili tehnički kvar

Planeta -
Ruski istražni komitet saopštio je da su najverovatniji uzroci pada putničkog aviona u Rusiji, u kom je poginulo 62 ljudi, greška pilota ili tehnička greška.

"Trenutno razmatramo dve glavne teorije o padu aviona u Rostovu na Donu: grešku pilota povezanu sa lošim vremenskim uslovima ili tehničku grešku", navodi novinska agencija Interfaks pozivajući se na predstavnicu Istražnog komiteta Oksanu Kovrižnaju.

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je leteo iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letelica srušila prilikom drugog pokušaja sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu, objavili su ruski zvaničnici, a preneo Rojters.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je "boing 737-800" loukost aviokompanije "Flajdubai" pao noćas u tri sata i 50 minuta po lokalnom vremenu, kao i da su u avionu najvećim delom bili Rusi.

Porodice putnika, Foto: Profimedia
Porodice putnika, Foto: Profimedia

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara.

On je na državnoj televiziji naveo da je u avionu bilo sedmoro dece.

Podaci letelice "boing 737-800", koji se srušio prilikom sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu, još nisu pronađeni, rekao je šef južnog regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Igor Oder.

Avion je pao u okviru aerodromskog područja, oko 250 metara pre početka piste, a ruski mediji navode da su bili loši uslovi vidljivosti.

U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letelice.

Objavljen je i poslednji razgovor pilota sa kontrolom na aerodromu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja