POSLEDNJE REČI PILOTA FLAJ DUBAIJA: Pitao kontrolu leta kakvi su vremenski uslovi
Foto: Rojters

Istraga nesreće

POSLEDNJE REČI PILOTA FLAJ DUBAIJA: Pitao kontrolu leta kakvi su vremenski uslovi

Planeta -
Vidljivost je bila slaba, pa je pilot zbog toga pitao kontrolu leta kakvo je vreme i dobio odgovor da ima izmaglice i da pada kiša. To su istovremeno bile i poslednje reči koje je pilot izgovorio pre nego što se letelica srušila

MOSKVA - Vidljivost je bila slaba i vremenski uslovi nisu išli na ruku kiparskom pilotu Aristosu Sokratusu koji je pilotirao avionom kompanije "Flaj Dubai" kada se letelica srušila u Rostovu na Donu. U trenutku sletanja u Rostovu je padala slaba kišša, a brzina vetra bila je između 50 i 80 kilometara na sat.

Vidljivost je bila slaba, pa je pilot zbog toga pitao kontrolu leta kakvo je vreme i dobio odgovor da ima izmaglice i da pada kiša. To su istovremeno bile i poslednje reči koje je pilot izgovorio pre nego što se letelica srušila.

Neki ruski mediji preneli su da je on uprkos lošem vremenu doneo odluku da sleti. Zvaničnici i eksperti veruju da je pored lošeg vremena i umor mogao biti uzrok udesa. Britanski Telegraf preneo je da je orkanski udar vetra takođe mogao izazvati nesreću.

U međuvremenu, mediji su objavili i fotografije nesrećnog pilota iz Limasola. Pilot Sokratus (37) radio je nekada u kompaniji "Helios ervejz", koja je zatvorena nakon što se njihov "boing 737" srušio na putu od Larnake do Atine u avgustu 2005. usmrtivši 121 osobu, preneli su kiparski mediji. Današnji let je za njega navodno bio jedan od poslednjih za "Flaj Dubai", pošto je dobio angažman u kompaniji "Rajaner"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track