(VIDEO) TRAMP PREDSEDNIK SAD: Simpsonovi još 2000. videli Donalda kao lidera Amerike
Foto: Reuters, 09.03.2016.

(VIDEO) TRAMP PREDSEDNIK SAD: Simpsonovi još 2000. videli Donalda kao lidera Amerike

Planeta -

Crtana serija Simpsonovi oduvek se bavila aktualnim događajima u politici, sportu, muzici. Ali, satiri nisu izvrgli samo ono što se u tom trenutku događalo.

Tramp kao predsednik

U epizodi iz 2000. prikazana je budućnost 2030. gde je Donald Tramp predsednik SAD. Amerika je u krizi i oslanja se na finansijsku pomoć Kine i Evrope. Pobeda Lise Simpson na izborima jedino je svetlo na kraju tunela.

Foto: Printscreen YT
Foto: Printscreen YT

Ono što autori humorističke serije verovatno nisu mogli tada da predvide, jeste da će 16 godina kasnije Tramp zaista biti kandidat za predsednika države.

Podudarnosti epizoda Simpsonovih sa stvarnim događajima

Veliki masni hamburger više nije fikcija

Simsponovi su ogromnim masnim hamburgerom želeli da ismeju američki način ishrane. Ali, masni sendvič s kobasicom, paštetom, slaninom, jajima i sirom postao je stvarnost 2005. godine u lancu Burger King. Ime mu je "Ogromni Omlet Sendvič".

Video pozivi

Lisa koja se udaje u jednoj od epizoda sa svojim majkom razgovara preko telefona koji ima ekran. Video pozivi preko mnoštva aplikacija danas su potpuno normalna stvar.

Plakat za Kil Bil tj. Ičija i Skrečija

Plakat za film Kventina Tarantina "Kil Bil" na Novom Zelandu na kojem iz mača glavne junakinje curi "krv". Istu foru nekoliko godina ranije u Simpsonovima su predstavili nasilni crtani junaci Iči i Skreči.

Ukrali limunovo drvo

U crtanoj seriji su deca ratovala s decom iz susednog grada koja su ukrala njihovo drvo limuna, a u stvarnosti se to dogodilo u Hjustonu gde su lopovi iskopali limunovo drvo i pobegli s njim.

Bart Simpson upoznao je gospodina Burnsa u stvarnom životu

Britanac Bart Simpson, optužen za posedovane vatrenog oružja, pozvan je na sud gde je trebalo da se pojavi pred sudijom gospodinom Burnsom u Kraljevskom sudu u Vorviku.

Grejači za uši u obliku hamburgera

Pojavili su se u epizodi iz 1998. i izazvali puno smeha među publikom. Na tu ideju je došao Homer, a 2013. Džoš Gejts, američki voditelj, je kada je preko Amazona naručio majicu greškom dobio ove neobične grejače.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track