TRAMP OBJASNIO ŠTA BI RADIO ABDESLAMU: Da su ga Belgijanci mučili do napada ne bi došlo
Foto: AP

Objašnjenje

TRAMP OBJASNIO ŠTA BI RADIO ABDESLAMU: Da su ga Belgijanci mučili do napada ne bi došlo

Planeta -
Donald Tramp smatra da su belgijske vlasti mogle da osujete teroristički napad u utorak u Briselu da su mučile ranije uhapšenog teroristu Salaha Abdeslama.

Tramp je u intervjuu za CNN izjavio da je osumnjičeni terorista znao mesta koja ID teroristi žele da napadnu i da bi progovorio "mnogo brže sa mučenjem".

"Da je progovorio možda ne biste imali ove eksplozije - svi ovi ljudi su mrtvi i ranjeni iako je on verovatno znao sve o tome", rekao je Tramp.

Jedan od vodećih kandidata za predsednika SAD spomenuo je "punjenje vodom" kao jedan od vidova mučenja koji, iako "nije lep, minimalna je forma mučenja".

Radi se, zapravo, o mučenju u kojem se zatvorenik vezuje za krevet a onda mu se ubacuje levak u usta i na silu ga nalivaju velikim količinama vode.

Tramp je rekao da će odobriti "punjenje vodom" i daleko gore forme mučenja protiv osumnjičenih terorista ako postane predsednik SAD.

"Moramo da promenimo naše zakone i moramo biti u stanju da se borimo na skoro jednakoj osnovi", rekao je Tramp objasnivši da ID koristi "daleko brutalnije postupke protiv svojih zatvorenika".

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track