(VIDEO) BIVŠI GRADONAČELNIK NJUJORKA ŠOKIRAO AMERIKU: Hilari Klinton je osnivač Islamske države!
Foto: Rojters 050515 I AP 2403

Bez dlake na jeziku

(VIDEO) BIVŠI GRADONAČELNIK NJUJORKA ŠOKIRAO AMERIKU: Hilari Klinton je osnivač Islamske države!

Planeta -
Govoreći o terorističkim napadima u Briselu u intervjuu za televiziju Foks Rudolf Đulijani je teško optužio favorita američkih demokrata za predsedničkog kandidata.

"Imala je šansu da ujedini ljude protiv Islamske države - ona je pomogla u stvaranju Islamske države. Hilari Klinton možemo da smatramo osnivačem Islamske države", kazao je Rudolf Đulijani u emisiji "Faktor O'Rejli".

Na zahtev domaćina emisije Bila O'Rejlija da obrazloži kako je Klintonova osnovala Islamsku državu, Đulijani je objasnio: "Tako što je bila deo administracije koja se povukla iz Iraka. Tako što je bila deo administracije koja je dozvolila (iračkom premijeru Nuriju al Malikiju) da tako vodi Irak da su šiiti bili primorani na težak izbor. Tako što nisu u odgovarajućem trenutku intervenisali u Siriji. Tako što je bila deo administracije koja je povukla 12 linija u pesku i onda se zavitlavala oko toga."

O'Rejli je konstatovao da Klintonova, u to doba šefica diplomatije, nije lično odgovorna za te odluke i da je podnošenje ostavke bilo jedini čin kojim je mogla da primora tadašnjeg i sadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu da promeni svoju politiku.

"To je baš ono što bi patriota uradio", nadovezao se bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani.

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja