ŽRTVOVAO SE: Ruski specijalac usmerio udar aviona ka sebi jer su ga opkolili džihadisti
Foto: Youtube/Printscreen

Borbe za Palmiru

ŽRTVOVAO SE: Ruski specijalac usmerio udar aviona ka sebi jer su ga opkolili džihadisti

Planeta -
Oficir ruskih snaga za specijalne operacije poginuo je na području drevnog grada Palmira u Siriji tokom navođenja udara ruskih aviona na ciljeve terorista Islamske države.

Vest je juče obišla svet, a danas svi ističu njegov herojski potez."Opkoljeni pripadnik ruskih snaga za specijalne operacije herojski je poginuo na području Palmire", rečeno je iz ruske baze u Siriji, a prenosi agencija TASS.

Dok je Aleksandar Prohorenko usmeravao avion na mete islamista na području Palmire, otkrili su ga i opkolili neprijateljski vojnici. On je odbio da se preda i usmerio je udare ka sebi i džihadistima koji su ga opkolili.

Sirijski vojnici u četvrtak su ušli u drevni grad Palmiru koja je pod kontrolom Islamske države duže vreme i sve su bliži totalnom preuzimanju kontrole nad gradom.

Sirijske snage bore se protiv Islamske države na obodu Palmire, čuvenog antičkog grada koji su prošle godine zauzeli ekstremisti. Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji navodi da su vladine snage uz podršku ruskih vazdušnih napada i savezničkih boraca preuzele kontrolu nad predgradjem Palmire.

Grad Palmira, nalazi se na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, a bio je pod kontrolom Islamske države od maja prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track