Ubice makedonskih mladića otkucao šofer
Foto: TANJUG

Petostruko ubistvo kod Skoplja

Ubice makedonskih mladića otkucao šofer

Planeta -
Haki Haziri (28) saznao da su planirali ubistvo tek kada su stavili fantomke i izvadili oružje. U iskazu dodao i da su mu oni rođaci

SKOPLJE - Haki Haziri, koji je prvo tražio da bude zaštićeni svedok u vezi s petostrukim ubistvom kod Smiljkovskog jezera, a zatim tražio da mu se taj status ukine, bio je šofer hladnokrvnim ubicama.

Pozivajući se na izvore iz istrage, makedonski dnevni list Fokus objavio je detalje iskaza koji je Haziri dao pred istražnim organima, a u kojem je rekao da je vozio počinioce ubistva ali da nije znao šta spremaju.Kuda ih je vozio opisao do detaljaU iskazu je rekao da su mu oni rođaci, a jedan od njih, koji je organizovao bekstvo na Kosovo, njegov je stric, prenose podgoričke Vijesti.Haziri, (28) iz skopskog naselja Šuto Orizari, u istrazi je, piše Fokus, detaljno opisao rutu po kojoj se auto kretao, ali da je saznao da su oni planirali ubistvo tek kada su stavili fantomke i izvadili oružje.Haziri je još rekao da su ubice nakon zločina otišle u kumanovska sela gde su ostavili auto, a zatim pomoću njegovog strica otišli na Kosovo.Oslabio 28 kilograma zbog griže savestiOn je još rekao da je nakon ovog dešvanaja oslabio 28 kilograma zbog griže savjesti. Haziri protiv koga je podnijeta krivična prijava za terorizam, nalazi se u 30-dnevnom pritvoru.U skopskom naselju Radišani 12. aprila ubijena su četvorica mladića i jedan sredovečni muškarac.Ubijeni su Filip Slavkovski, Aleksandar Naćoski, Cvetančo Acevski i Kire Tričkovski, svi starosti od 18 do 20 godina i 45-godišnji Borče Stefkovski.Njihova tela su pronađena blizu jezera, popularnog ribarskog odredišta u severnom predgrađu Skoplja, a pronašli su ih ribari. To ubistvo je izazvalo velike napetosti između Makedonaca i Albanaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track