Najnovije vesti

(VIDEO) U SLAVU POBEDE NAD NACIZMOM: Putinovi Noćni vukovi ponovo kreću na Berlin!
Foto: AP

(VIDEO) U SLAVU POBEDE NAD NACIZMOM: Putinovi Noćni vukovi ponovo kreću na Berlin!

Planeta
Moto-klub "Noćni vukovi" planira da krajem aprila započne moto–vožnju iz Moskve u Berlin, posvećenu Danu pobede. Ovo je novinarima rekao predsednik kluba Aleksandar Zaldostanov, poznatiji pod nadimkom Hirurg.

"Nakon uspešnog prošlogodišnjeg putovanja hoćemo da ga ponovimo i ove godine. Moguće je da će u buduće to postati tradicija - doček Dana pobede na točkovima, na motociklima", rekao je on.

Početak vožnje bajkera najavljen je za 29. april, a maršruta ide preko teritorije Rusije, Belorusije, Poljske, Slovačke, Austrije, Češke i Nemačke. Planira se da moto–vožnja bude završena 9. maja u Berlinu.

Prošle godine su „Noćni vukovi“ sproveli sličnu vožnju, prilagođenu 70–toj godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu. Oni su na put krenuli u Moskvi 25. aprila, a vožnja je išla kroz Minsk, Brest, Vroclav, Bratislavu, Beč, Prag i završila se u Berlinu.

Dan pre početka vožnje Varšava je upozorila da će bajkerima biti zabranjen ulaz na teritoriju Poljske, prve zemlje šengenske zone kroz koju je trebalo da prođu motociklisti. Bajkeri su 27. aprila došli do belorusko–poljske granice, a deo učesnika nisu propustili poljski graničari.

Kasnije se na teritoriji Nemačke ispostavilo da je nekim članovima grupe Ministarstvo spoljnih poslova poništilo vize. Ostali "Noćni vukovi" su došli do Berlina.

(Sputnik)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...