OTMIČAR AVIONA PROGOVORIO: Šta biste uradili da ne vidite ženu i decu 24 godine?
Foto: Printscreen Twitter

Višesatna drama

OTMIČAR AVIONA PROGOVORIO: Šta biste uradili da ne vidite ženu i decu 24 godine?

Planeta -
Egipatsko državno tužilaštvo zatražilo je izručenje muškarca kojeg je kiparsko pravosuđe smestilo u pritvor pod optužbom za otmicu aviona "Idžiptera".

Državni tužilac Nabil Ahmed Sadek zatražio je od "kiparskih vlasti da osumnjičenog Seifa al-Dina Mohameda Mustafu izruče egipatskim vlastima", ističe se.

Sudija Andreas Lambrijanu rekao je posle saslušanja da je osumnjičeni upitao policiju: "Šta drugo možete da učinite ako ženu i decu ne vidite 24 godine, a egipatska vlada vas u tome sprečava?"

Ipak, kiparski dnevni list piše, prenoseći izjavu njegove bivše supruge, da osumnjičeni 24 godine nije mario za svoju porodicu. Lambrijanu je dodao da policija još mora da utvrdi vrstu tečnosti pronađene u njegovom prtljagu.

Neobična otmica i njen srećan kraj podstakli su brojne duhovite komentare na društvenim mrežama.

"Žena mi je baš rekla: 'Ne voliš me dovoljno. Nikada nisi oteo avion da bi došao kod mene", piše u jednoj poruci.

Pravosudne vlasti u Larnaki pritvorile su 58-godišnjeg Egipćanina, kojeg opisuju kao "psihički nestabilnu" osobu, na osam dana.

On je tokom leta A-320 iz Aleksandrije u Kairo zahtevao da avion sleti na Kipar i da njegova supruga, Kipranka s kojom ima više dece, dođe na aerodrom da joj preda pismo. Seif Eldin Mustafa živeo je na Kipru do 1994. godine.

STJUARDESA: Otmičar proveravao pasoše putnika, hteo strance

Stjuardesa "Idžiptera" Ruisa Ihab izjavila je da je muškarac, koji je oteo avion i prislio ga da umesto u Kairo sleti na aerodrom u Larnaki, kontrolisao pasoše putnika da bi video ko nije Arapin. Ihab je za agenciju AP rekla da je otmičar "želeo strance...samo strance".

"On nije želeo Egipćane i ljude koji imaju dvojno državljanstvo", kazala je ona.

(Tanjug/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track