Najnovije vesti

CIA IZDALA DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovo su evropski gradovi kojima preti napad terorista!
Foto: AP

Ozbiljne pretnje

CIA IZDALA DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovo su evropski gradovi kojima preti napad terorista!

Planeta
Mađarska Vlada će od Sjedinjenih Američkih Država zatražiti informacije o upozorenju Centralne obaveštajne agencije u kojem se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni "teroristički cilj", izjavio je u ponedjeljak savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Gjorgi Bakondi.

On je reagovao na informaciju objavljenu u jednom poljskom listu po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne bezbednosne službe o mogućim pretnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbene medijske izveštaje po kojima je polovinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim pretnjama koje su trebalo da se ostvare za vreme "masovnih događaja" u pomenutim gradovima.

Pretnje shvatiti ozbiljno

Bakondi je rekao da mađarska Vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na pretnje kao i da je za njih saznala iz poljskog lista.

Istakao je da Vlada informacije o potencijalnim pretnjama shvata ozbiljno i da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje da li Mađarska misli da poveća nivo bezbednosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, ali je dodao da vlada uvek proveri sve informacije pre donošenja odluke.

(Aljazeera)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...