CIA IZDALA DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovo su evropski gradovi kojima preti napad terorista!
Foto: AP

Ozbiljne pretnje

CIA IZDALA DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovo su evropski gradovi kojima preti napad terorista!

Planeta -
Mađarska Vlada će od Sjedinjenih Američkih Država zatražiti informacije o upozorenju Centralne obaveštajne agencije u kojem se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni "teroristički cilj", izjavio je u ponedjeljak savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Gjorgi Bakondi.

On je reagovao na informaciju objavljenu u jednom poljskom listu po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne bezbednosne službe o mogućim pretnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbene medijske izveštaje po kojima je polovinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim pretnjama koje su trebalo da se ostvare za vreme "masovnih događaja" u pomenutim gradovima.

Pretnje shvatiti ozbiljno

Bakondi je rekao da mađarska Vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na pretnje kao i da je za njih saznala iz poljskog lista.

Istakao je da Vlada informacije o potencijalnim pretnjama shvata ozbiljno i da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje da li Mađarska misli da poveća nivo bezbednosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, ali je dodao da vlada uvek proveri sve informacije pre donošenja odluke.

(Aljazeera)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track