(VIDEO) SEVERNA KOREJA NAPALA JUŽNU: Ovako izgleda kad Kim Džong-un virtuelno zarati
Foto: Reuters

(VIDEO) SEVERNA KOREJA NAPALA JUŽNU: Ovako izgleda kad Kim Džong-un virtuelno zarati

Planeta -
Severna Koreja objavila je danas novi propagandni video snimak simulacije raketnog napada na predsedništvo i druge zgrade vlade u Južnoj Koreji.

Taj video snimak objavljen je na sajtu DPRK Today, koji je pre deset dana objavio snimak simulacije nuklearnog napada na Vašington.

Posle četvrte nuklearne probe Pjongjanga 6. januara rastu tenzije na korejskom polustrvu. Lider Severne Koereje Kim Džong-un izjavio je da će sprovesti nuklearne probe i lansirati rakete kao odgovor na vojne manevre Južne Koreje i SAD.

Novi snimak pod nazivom "U nedostatku odgovora na ultimatum", koji traje 88 sekundi, prikazuje navodne raketne napade na zgradu predsednice Južne Koreje Park Geun-hje.

Snimak se završava rečenicom: "Sve će biti pretvoreno u pepeo". Pjongjang je pre desetak dana postavio "ultimatum" Seulu od kojeg zahteva da se izvini za izjavu da navodno treba "obezglaviti" rukovodstvo Severne Koreje.

"Ako izdajnica (predsednica Južne Koreje) Park Geun-hje i njena banda ne reaguju.... teška artiljerija će pokrenuti nemilosdrnu vojnu akciju", navele su tada vlasti Pjongjanga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track