Najnovije vesti

IPAK LAŽNA UZBUNA: Zbog dojava o bombi evakuisana oba međunarodna aerodroma u Varšavi
Foto: Wikipedia

Opreznost

IPAK LAŽNA UZBUNA: Zbog dojava o bombi evakuisana oba međunarodna aerodroma u Varšavi

Planeta
Uzbuna je bila lažna, a nije morao da se preusmeri nijedan let i to dok su oba aerodroma primila pretnje gotovo istovremeno

VARŠAVA, 5. aprila 2016. (Beta) - Na glavnom međunarodnom aerodromu u Varšavi policija i granična straža evakuisale su večeras oba terminala zbog dojave da je na aerodromu podmetnuta bomba. Prethodno je zbog iste dojave jedan sat bio zatvoren sporedni varšavski aerodrom Modlin, međutim, tu se uzbuna pokazala kao lažna.

"Dobili smo informacije na osnovu kojih je evakuisana zgrada. Granična straža proverava dojavu", saopštio je aerodrom Frederika Šopena u Varšavi, javlja poljska televizija Polsat. Jedan terminal aerodroma u Varšavi pirotehničari su proverili i pustili putnike da napuste aerodrom, a u toku je provera drugog terminala. Prethodno je oko 18 časova osoblje na sporednom aerodromu Modlin dobilo upozorenje da će eksplodirati podmenuta bomba, evakuisalo zgradu i zatvorila aerodrom na jedan sat. Uzbuna je međutim bila lažna, a nije morao da se preusmeri nijedan let i to dok su oba aerodroma primila pretnje gotovo istovremeno.

Aerodrom u Modlinu evakuisan je i krajem marta zbog šale pijanih mladih Poljaka koji su dokoni na proslavi rođendana pozvali s mobilnog telefona jednog od njih da prijave da je podmetnuta bomba. Policija je vrlo brzo otkrila odakle je stigao poziv, upala na zabavu i uhapsila sve koje je zatekla, 21 osobu, i to sve pijane. Mladiću, 28-godišnjem Poljaku iz okoline Varšave sa čijeg mobilnog telefona je stigao poziv, preti do osam godina zatvora. Uz to, aerodrom i prevoznici čiji su letovi preusmereni zbog njegove prijave, najavili su da će tražiti odštetu koja može da dostigne i nekoliko desetina hiljada evra.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...