OSVETA DŽIHADISTA ZA PALMIRU: Borci Islamske države bez milosti napadaju Asadovo uporište!
Foto: Youtube

OSVETA DŽIHADISTA ZA PALMIRU: Borci Islamske države bez milosti napadaju Asadovo uporište!

Planeta -
Militanti Islamske države sinoć su iznenada napali područja pod kontrolom Asadovog režima režima na samo 50-ak kilometara od glavnog sirijskog grada Damaska, prenosi Rojters. Izvori iz Sirije kažu da je to odgovor džihadista na izgubljene teritorije, pre sve grad Palmiru

Teroristička grupa objavila je da je napala elektranu Tišrin pedesetak kilometara severnoistočno od Damaska. Izvori iz sirijske vojske potvrdili su da se sinoć dogodio veliki napad, ali su i dodali da su svi teroristi ubijeni.

Proteklih mesec dana džihadisti gube teritoriju u svim delovima Sirije i očito se ne mire tako lako s tom činjenicom. Prošle sedmice Asadove snage uz pomoć ruskih aviona osvojili su strateški važan grad al-Karjatain koji se nalazi između Damaska i sveže oslobođene Palmire. Na samom severu zemlje ISIS je takođe u defanzivi, tamo ga konstantno napadaju Kurdi kojima pomažu i Amerikanci.

Međutim, i vladine snage nisu bez gubitaka. Sirijski opservatorijum za ljudska prava objavio je da su džihadisti pomoću auto bombi u vojnoj vazdušnoj luci Dumeir, udaljenoj svega 40 kilometara od Damaska, ubili 12 vojnika. Vrlo brzo nakon brutalnog napada sama Islamska država u saopštenju se pohvalila da je "izvršila napad na vladine snage koje su se kretale severno od vazdušne luke'

Sirijska vojska je na taj napad uzvratila vrlo brzo i bombama zasula područje oko Dumeira koje kontrolišu pobunjenici bliski ISIS.

"Ubili su devet civila i oko 15 militanata, ali i pet osoba za koje sumnjaju da su 'podmetnuli' auto bombe ", objavili su ativisti.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja