(VIDEO) NORVEŠKOG POLITIČARA SILOVAO MIGRANT: On žali što su ga deportovali!
Foto: Printscreen Facebook

Stravično

(VIDEO) NORVEŠKOG POLITIČARA SILOVAO MIGRANT: On žali što su ga deportovali!

Planeta -

Karsten Nordal Hauken je svoju intimnu ispovest podelio u dokumentarnom filmu za norvešku televiziju.

Političara iz Norveške silovao je izbeglica iz Somalije koji je, kada je odležao zatvorsku kaznu deportovan u rodnu zemlju.

Svoju priču hrabri političar je ispričao u emisiji "Ja protiv mene" na norveškoj televiziji NRK, čija su tema psihološki izazovi i mentalne bolesti.

Nordal Hauken sebe opisuje kao člana Levičarske socijalističke stranke, feministu i antirasistu.

Norveškog političara azilant je silovao u sopstvenom domu. On u intervjuu priča kako je njegov život posle napada počeo da se raspada. Otkrio je i kako mu je trebalo dugo vremena da prihvati to da je heteroseksualna muška žrtva silovanja i kako je zbog toga često konzumirao drogu i alkohol.

Ispričao je kako je posle napada godinama bio u depresiji, usamljenosti i izolaciji. Njegov silovatelj je odležao četiri i po godine u zatvoru, a novosti o deportaciji su mu saopštili iz policije. Međutim, norveški političar se sad oseća krivim jer je Somalijac vraćen nazad kući i što mu nije odobren azil.

"Bilo mi je lakše, osećao sam se srećnije kada sam shvatio da je on otišao zauvek, ali sam takođe osećao užasnu krivicu i odgovornost. Ja sam razlog zbog koga on neće moći više da kroči u Norvešku, nego će morati da se suoči sa crnom, neizvesnom sudbinom u Somaliji", priča on.

Kaže da sada ne oseća mržnju prema čoveku koji ga je napao. On je prema njemu proizvod nepravde u svetu.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track