ZAJEDNIČKA OPERACIJA RUSIJE I SIRIJE: Kreće ofanziva za oslobađanje Alepa!
Foto: Ap

dogovorili se

ZAJEDNIČKA OPERACIJA RUSIJE I SIRIJE: Kreće ofanziva za oslobađanje Alepa!

Planeta -

DAMASK - Ruske vazduhoplovne snage i sirijska vojska pripremaju zajedničku operaciju za oslobađanje grada Alepo, izjavio je danas sirijski premijer Vael Nader al Halki na sastanku sa ruskim poslanicima.

"Mi, zajedno sa našim ruskim partnerima spremamo operaciju za oslobađanje Alepa i blokiranje svih nelegalnih oružanih grupa, koje se nisu priključile sporazumu o prekidu vatre ili su ga prekršile", naveo je on, prenosi TASS.

U sukobima kod sirijskog grada Alepo poginulo je najmanje 16 pripadnika vladinih snaga i 19 članova Al Nusra fronta i savezničkih pobunjeničkih grupa u periodu od 24 sata, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava dodajući da se jedan džihadista razneo.

Sporazum o primirju, kojim su posredovale SAD i Rusija, ne odnosi se na borbe protiv džihadista, navodi AFP. Režim prekida vatre u Siriji stupio je na snagu 27. februara.

Od 30. septembra 2015. do sredine februara 2016, kada su počeli pregovori o prekidu vatre, ruska avijacija izvršila je više od 7,2 hiljada letova iz vazdušne baze Hmeim, uništivši više od 12,7 hiljada terorističkih objekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track