SVETSKA JAVNOST U ŠOKU: Zbog igrice na mobilnom telefonu poginulo 11 ljudi!
Foto: AP

Nemačka

SVETSKA JAVNOST U ŠOKU: Zbog igrice na mobilnom telefonu poginulo 11 ljudi!

Planeta -

Kontrolor odgovaran za železničku nesreću u kojoj je poginulo 11 osoba, a 85 povređeno početkom februara u Nemačkoj, igrao je igricu na mobilnom telefonu pre sudara, objavilo je tužilaštvo.

Taj 39-godišnjak je od ponedeljka u pritvoru, mesec dana nakon što je sredinom februara optužen za "ubistva iz nehata, nanošenje povreda i opasno mešanje u železnički saobraćaj", precizira isti izvor.

U saopštenju regionalne železničke kompanije Meridian navodi se da se tragična nesreća dogodila 9. februara oko 7 sati ujutro.

Foto: AP
Foto: AP

Uključio je svoj mobilni telefon ujutro na početku svoje smene, da je pokrenuo onlajn kompjutersku igricu i aktivno je igrao do samo nekoliko trenutaka pre nesreće, objašnjava tužilaštvo.

Istraga je vrlo brzo orjentisana prema ljudskoj grešci, ali otkriće igranja igrice pokazuje da se ne radi o određenoj grešci, već o bitno težem neizvršenju obveza, dodaje tužilaštvo.

Kontrolor je priznao da je igrao igricu, ali negira da je bio rastresen i da je zaboravio da reguliše saobraćaj, precizira isti izvor.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track