ISLAMSKA DRŽAVA HVALI TERORISTE: Napadi u Parizu i Briselu počeli s braćom El Bakraui
Foto: AP

Džihadistička propaganda

ISLAMSKA DRŽAVA HVALI TERORISTE: Napadi u Parizu i Briselu počeli s braćom El Bakraui

Planeta -

Dabik, onlajn časopis terorističke ID, pohvalio je i napadače koji su prošlog meseca u Briselu ubili 32 ljudi i pozdravio Ibrahima i Kalida el Bakrauija ne samo za te, nego i za napade u Parizu novembra 2015, kad je ubijeno 130 ljudi.

Dabik piše da su sve pripreme za terorističke napade u Parizu i Briselu počele sa Ibrahimom (30) i Kalidom (27) el Bakraui.

"Ta dva brata su sakupila oružje i eksploziv", tvrdi Dabik, dodajući da su na prvom mestu oni "zaslužni" za napade u francuskoj prestonici 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi. Posle napada u francuskoj prestonici, navodi džihadistički list, Kalid el Bakraui je "imao san koji ga je motivisao da izvede još jednu takvu operaciju".

Mlađi El Bakraui se razneo u briselskom metrou 22. marta ujutro, usmrtivši 16 ljudi, dok je istog jutra njegov stariji brat kao jedan od dva bombaša-samoubica detonirao eksploziv u koferima na briselskom aerodromu, pri čemu je ubijeno još 16 osoba.

Dabik je takođe potvrdio zaključke belgijske i francuske policije da je Nadžim Lahraui, drugi bombaš-samoubica koji je izveo napad na briselskom aerodromu, napravio eksploziv koji je korišćen u napadima i u Parizu i u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track