BELGIJSKI PREMIJER: Muslimani su se veselili i plesali posle napada na Brisel
Foto: Ap 16 Mart 2016

Zabrinjavajući navodi

BELGIJSKI PREMIJER: Muslimani su se veselili i plesali posle napada na Brisel

Planeta -

Belgijski premijer Šarl Mišel potvrdio je izjavu ministra unutrašnjih poslova da je veliki broj muslimana pozdravio bombaške napade u Briselu.

Ministar Jan Jambon je izjavio da je značajni deo muslimanske zajednice veselo plesao posle napada u kojima su ubijene 32 osobe 22. marta u Briselu.

Njega su kasnije kritikovali i drugi ministri i članovi opozicije. Jedni su tražili da pruži dokaze za svoje izjave, a drugi da se odmah izvini.

Međutim, te navode je posle potvrdio i sam premijer. "Bilo je izražavanja podrške napadima. Ne smemo da generalizujemo niti da pređemo preko toga", istakao je.

Jambon je rekao u intervjuu da su prethodne vlade godinama zanemarivale upozoravajuće znakove i da sadašnje mere neće odmah značiti uspeh.

"Značajan deo muslimanske zajednice plesao je posle napada... To je stvaran problem", rekoa je Jambon za De Standard."Teroriste možemo pokupiti, ukloniti ih iz društva. Ali oni su samo delić. Ispod je mnogo teži karcinom. Mi to možemo da rešimo, ali ne preko noći", dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track