PROVOKATIVNI KONKURS BRITANSKOG LISTA: Opleti po Erdoganu i zaradi 1.000 funti
Foto: Profimedia

Sloboda medija

PROVOKATIVNI KONKURS BRITANSKOG LISTA: Opleti po Erdoganu i zaradi 1.000 funti

Planeta -

Nakon što je prošlog meseca jedan nemački komičar na televiziji objavio podrugljivu pesmu protiv truskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, i izazvao bes turskog lidera, britanski list "The Spectator" sada je raspisao konkurs za najuvredljiviju pesmu o Erdoganu.

Erdogan je izvršio pritisak na nemačku premijerku Angelu Merkel pa bi sad komičar mogao da se nađe i pod lupom zakona, što je isprovociralo Britance da odgovore na sve ovo.

Novinar lista "The Spectator" objavio je da je u čast nemačkoj komičara proveo čitav vikend smišljajući pesmu protiv Erdogana da bi onda pokrenuo takmičenje "u vređanju Erdogana".

Na portalu lista propisana su i pravila za radove, a nagrade nije bilo već je cilj bio promocija slobode.Iako se nisu nadali, na sajtu se pojavila gomila radova a jedan od čitalaca je čak ponudio i nagradu - 1.000 britanskih funti.

"Pesme se slivaju iz čitavog sveta (uključujući i sopstvenu zemlju Erdogana). Neki raspravljalu o veličini njegove muškosti, drugi o njegovim seksualnim navikama, drugi smatraju da njegovi odnosi sa životinjskim carstvom nisu tako nevini kao što možda izgleda. Iako je konkurs otvoren za sve, ja bih dao prednost nemačkim ili turskim učesnicima. Ja sam odredio da je krajnji rok 23. jun", napisao je novinar.

(The Spectator)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track