(FOTO) PISMO VREDNO BELE KUĆE: Ovaj predsednik SAD je podržao Trampovu kandidaturu još pre 30 godina
Foto: Reuters

Osigurana pobeda?

(FOTO) PISMO VREDNO BELE KUĆE: Ovaj predsednik SAD je podržao Trampovu kandidaturu još pre 30 godina

Planeta -

Kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp najavljivao je svoj mogući ulazak u Belu kuću još početkom veka, a sada je otkriveno i ko ga je za to nadahnuo.

Bivša Prva dama, Pet Nikson, supruga 37. predsednika, Ričarda Niksona, primetila je Donalda Trampa na tok šou emisiji "Donahju" sada dalekih 80-ih. Na toj emisiji, znatno mlađi Tramp pričao je o mnoštvu problema sa kojima se Amerika suočava na pogrešan način.

Gospođa Nikson očigledno je bila toliko impresionirana Trampovim idejama i ambicijom, da je svoj utisak prenela i na svog supruga, predsednika Niksona koji je Trampu poslao pismo u kojem mu predviđa uspeh ukoliko se ikad kandiduje.

Čuveno pismo (Foto: Facebook printscreen)
Čuveno pismo (Foto: Facebook printscreen)

Mnogi su još davno povezali paralele između Niksona i Trampa zbog upotrebe istovetnih sintagmi, kao što su "tiha većina" i "snažna ruka mira". Tramp insistira da fraze nije direktno pokupio od Niksona, već da "ljudi koji inspirišu", misle na sličan način.

"Setite se, mnogi republikanci nisu glasali za Mita Romnija. On nije inspirisao ljude. Za mene će glasati.", odgovorio je Tramp jednom novinaru na pitanje o paraleli sa Niksonom.

Famozno pismo nije danas prvi put ugledalo javnost, ali danas ima drastično veću težinu, jer Niksonovo proročanstvo vrlo lako može da se ostvari.

(Conservative Tribune)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track