TRAMP POPUSTIO: Zabranio bih ulazak muslimanima, ali Sadik Kan bi bio izuzetak
Foto: Reuters

Izuzetak

TRAMP POPUSTIO: Zabranio bih ulazak muslimanima, ali Sadik Kan bi bio izuzetak

Planeta -

Jedini kandidat za republikansku predsedničku nominaciju ostaje pri tvrdnji da muslimanima treba privremeno zabraniti ulazak u SAD, ali izuzima novoizabranig gradonačelnika Londona.

"Uvek će biti izuzetaka", rekao je Donald Tramp Njujork tajmsu odgovarajući na pitanje kako bi se njegov kontroverzni predlog o zabrani ulaska muslimanima primenio na Sadika Kana, sina pakistanskog vozača autobusa i krojačice koji je u subotu inaugurisan za novog gradonačelnika britanske prestonice.

Izrazivši zadovoljstvo zbog izbora Kana, Tramp je rekao: "Lider postajete pružajući primer, uvek je tako. Ako (Kan) bude dobro obavljao svoj posao... to će biti sjajno".

Tramp je tražio zabranu ulaska muslimana u SAD posle krvavih napada islamističkih terorista u Parizu i Kaliforniji prošle godine.

Inače, laburista Sadik Kan (45) je napao britanskog premijera Dejvida Kamerona i njegove konzervativce da "koriste strah u pokušaju da okrenu razne etničke i verske grupe jedne protiv drugih, kao po scenariju Donalda Trampa".

Kan je u intervjuu magazinu Tajm izrazio želju da ode u SAD i vidi zanimljive programe koje sprovode gradonačelnici Njujorka i Čikaga, ali je istakao da će u posetu morati da ode pre januara, za slučaj da Tramp pobed na predsedničkim izborima 8. novembra.

"Ako Donald Tramp postane predsednik, biću sprečen da odem tamo zbog moje vere, što znači da ne mogu da sa američkim gradonačelnicima razmenim ideje", zaključio je novi gradonačelnik Londona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track