Najnovije vesti

(VIDEO) OD OVOG RUSKOG ORUŽJA SVI STRAHUJU: "Sarmata" je najveća balistička raketa na svetu!
Foto: Youtube

STIŽE POJAČANJE

(VIDEO) OD OVOG RUSKOG ORUŽJA SVI STRAHUJU: "Sarmata" je najveća balistička raketa na svetu!

Planeta

MOSKVA - Interkontinentalna balistička raketa RS-28 „sarmata“, na kojoj se radi u Rusiji, biće najveća na svetu svoje vrste

„Americi je vreme da se zabrine“ piše američki list Nešenel interest.

"Konkretnih informacija o novoj raketi ’sarmata‘ ima vrlo malo. Međutim, podaci koji postoje ukazuju da će to biti posebno strašno oružje koje liči na raketu sa imenom koje joj pristaje ’Satana‘ (tako su u zemljama NATO-a kvalifikovali raketu ’vojvoda‘) koju će ona da zameni“, piše autor članka.

Foto youtube
Foto youtube

Prema očekivanjima Nešenel interesta, raketa „sarmata“ biće teška najmanje 100 tona, dok masa njene bojeve glave može dostići 10 tona. To znači da raketa može da ponese do 15 termonuklearnih bojevih glava„Domet ’sarmate‘ biće najmanje 9.500 kilometara. Kada počne da se koriti, to će biti najveća raketa u svetskoj istoriji“, navodi se u članku.

Kao i druge savremene interkontinentalne balističke rakete, na primer „Jars“, „Topolj-M“ i „Bulava“, „Sarmata“ je projektovana da eliminiše protivraketnu odbranu protivnika, naglasili su u „Nešenel interestu“. Osim toga, raketa može biti ojačana bojevim glavama koje imaju sposobnost manevrisanja, koje će biti teže presresti.

„Sjedinjenim Državama treba nova raketa za ograničavanje Rusije i Kine. Međutim, šta god da se desi tokom realizacije programa „Ground Based Strategic Deterrent“ (rad na stvaranju nove balističke rakete kopnenog baziranja koja treba da zameni raketu Minuteman III), teško da to može biti velika raketa, kao što je ruska, sa tako velikom nosivošću“, zaključuje list.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...