Za Obamu Romni vampir

Negativna kampanja

Za Obamu Romni vampir

Planeta -
U dvominutnom spotu Romnija kritikuju radnici koji su nekada bili zaposleni u čeličani "GST Stil", koju je kupila, a potom zatvorila privatna kompanija "Bejn kepital", čiji je jedan od osnivača upravo Romni

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama u okviru svoje predizborne kampanje objavio je negativni spot o svom protivkandidatu, republikancu Mitu Romniju, u kome ga optužuje za gubitak radnih mesta u čeličani koju je kupila njegova firma.

U dvominutnom spotu Romnija kritikuju radnici koji su nekada bili zaposleni u čeličani "GST Stil", koju je kupila, a potom zatvorila privatna kompanija "Bejn kepital", čiji je jedan od osnivača upravo Romni, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Došli su i isisali život iz nas kao vampiri", kaže jedan od bivših radnika.

Izborni štab američkog predsednika objavio je i šestominutnu onlajn verziju istog spota i pokrenuo vebsajt koji je posebno namenjen kritikovanju Romnija.

Uspeh bivšeg guvernera Masačusetsa u vođenju poslovanja smatra se jednim je od ključnih elemenata poruke u njegovoj predizbornoj kampanji, tokom koje je više puta kritikovao Obamu zato što nije obezbedio nova radna mesta.

Do izbora za predsednika SAD ostalo je još šest meseci, a "ratovanje" Obame i Romnija u okviru predizbornih kampanja se intenzivira.

http://www.youtube.com/watch?v=sWiSFwZJXwE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track