OTELI BEBU BIZONA IZ NACIONALNOG PARKA: Mislili da mu je hladno i da je ugrožen
Foto: Printscreen Facebook

Veoma glup razlog

OTELI BEBU BIZONA IZ NACIONALNOG PARKA: Mislili da mu je hladno i da je ugrožen

Planeta -

U nacionalnom parku Jelouston turisti stalno pokušavaju da dođu u kontakt sa divljim životinjama, a to pokazuje i jedan poprilično neobičan slučaj. Naime, otac i sin došli su na ranč bizona Lamar u Vajomingu s mladunčetom bizona na zadnjem jedištu svog SUV-a.

Bili su uvereni da mu je bilo hladno i da se nalazi u velikoj opasnosti pa su odlučili da ga otmu i dovesti ga čuvaru parka, prenosi The Mashable.

Karen Ričardson bila među roditeljima koji su pratili grupu dece iz petog razreda osnovne na terensku nastavu u park kada je došlo do smešnog incidenta.

“Hteli su da pričaju sa čuvarom, ozbiljno su mislili da se mladunče smrzava i umire”, rekla je Ričardson za East Idaho News. Ubrzo je na mesto događaja stigla policija, a otac i njegova porodica dobili su kaznu.

Čuvari parka pratili su oca i sina do lokacije na kojoj su pronašli bizona, nakon čega je životinja puštena natrag u divljinu. Ričardson je snimila bizona na zadnjem sedištu SUV-a, nakon čega je objavila fotku na svom Fejsbuku.

“Dragi turisti: mladunčetu bizona nije hladno i nije izgubljen. Vratite ga natrag”, napisala je ispod slike.Na stranicama parka nalazi se obaveštenje u kojem se navodi na koji način bi posetioci parka trebalo da postupe kada naiđu na divlje životinje.

“Ne prilazite divljim životinjama, bez obzira čine li vam se pitome i mirne. Uvek slušajte upuststva osoblja parka. Morate ostati barem 91 metar udaljeni od medveda i vukova i barem 23 metra udaljeni od drugih velikih životinja poput bizona, jelena, ovaca, srna, kojota i sova. Ne hranite životinje. To im šteti i to je ilegalno”, navodi se na stranici parka.

(Telegram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track