(FOTO) TRAŽILI SU SINA 6 GODINA: Konačno su ga pronašli, ali agonija za njih tek počinje!
Foto: Tviter

otišao u španiju

(FOTO) TRAŽILI SU SINA 6 GODINA: Konačno su ga pronašli, ali agonija za njih tek počinje!

Planeta -

Metju Grin je imao 26 godina kada su njegovi roditelji 2010. godine policiji prijavili da je nestao

On je tada iz porodičnog stana u Kentu otišao da poseti druga u Londonu i od tada mu se izgubio svaki trag - sve do sada. Policija je zakucala na vrata njegovim rodteljima i saopštila im da je njihov sin nađen živ i zdrav. ali roditeljska agonija tek tu počinje.

Paulina (63) i Džim (64) već su počeli da gube nadu da će im se njihov sin ikada više vratiti kući. Međutim, policija im je nedavno javila da posle šest godina potrage uspeli da ga lociraju i to u Španiji. Proverom otisaka prsta i DNK analizom utvđeno je da je pronađeni momak 99,9 odsto Metju.

Očajni roditelji (foto printscreen Dejli Mejl)
Očajni roditelji (foto printscreen Dejli Mejl)

Presrećni roditelji godinama su sa potajno nadali da će se ovo desiti, svesni toga da je verovatnoća veoma mala. Metju je pre šest godina nestao, i nikada se više nije javio. Policijska istraga je kasnije pokazala da je Metju sa sobom poneo pasoš, krštenicu, vozačku dozvolu, automobil, kako i da je podigao sve pare sa svog računa, 1.700 funti, ali je ostavio svoj mobilni telefon. Godinama nisu imali nikakve vesti o njemu, sve do sada. Izvori otkrivaju da se on sam javio španskoj policiji pre izvesnog vremena, piše Delji mejl

"Kao da su nam se sve božićne želje odjednom ostvarile. Kada je policija došla, prvo sam se usplaničila. Ali onda su mi rekli da ne treba da se brinem i rekli da su ga pronašli. Uvek sam duboko u sebi verovala da je živ", kaže metjuova majka.

Ali tu ih je sačekalo neprijatno iznenađenje. Rečeno im je da ne mogu da ga vide. Nažalost, zbog policijske procedure i činjenice da je umešan i Interpol u potragu, policija ne sme da oda roditeljima tačnu lokciju njihovog sina. Zbog zaštite podataka rodoteljima je samo saopšteno da je on živ i da je u Španiji, ali ne i kako da stupe u kontak sa njim niti da li će to ikada moći da urade.

Umešao se i Interpol
Umešao se i Interpol

"Rekli su nam da je u Španiji, ali gde u Španiji? Ne smeju ništa da nam kažu zbog zaštite podataka, To je veoma frustrirajuće. Već šest godina smo na rolerkosteru, a sada kao da smo se zaglavili na vrhu. Presrećni smo, naravno, ali ništa neće da nam kažu - priča otac. On dodaje da je napisao pismo sinu i poslao ga u britanski ambasadu u Španiji, ali da ne žele čak da mu kažu ni da li je sin to pismo pročitao. Roditelji su rešili da unajme privatnog detektiva kako bi locirali svog sina.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja