SKINUO MI JE FARMERKE I SILOVAO ME: Stravične ispovesti dečaka iz turskog izbegličkog kampa
Foto: Shutterstock

Horor

SKINUO MI JE FARMERKE I SILOVAO ME: Stravične ispovesti dečaka iz turskog izbegličkog kampa

Planeta -

Monstrumu koji je radio kao čistač u izbegličkom kampu Nizip u Turskoj preti do 230 godina zatvora zbog optužbi da je silovao 30-ak dečaka.

Silovanja su se dogodila između juna i septembra 2015. godine, a neke od žrtava se bile stare samo osam godina.

U optužnici koja ju dobila agencija Sputnjik, navedena su imena osam dečaka, svi iz ratom pogođene Sirije, dok je osumnjičeni označen inicijalima kao E.E.(27). Porodice drugih maloletnih žrtava odlučile su da ne nastavljaju sa tužbom zbog straha od deportacije u konfliktnu zonu, navodi novinar Erik Acarer koji je prvi objavio priču.

U optužnici se takođe navodi kako je muškarac maloletnike "prisiljavao na izopačeni seksualni odnos" i da im je za to u proseku davao manje od jednog dolara.

"Pozvao me je u toalet i ponudio mi 1,5 lira za seks. Odbio sam. Zatim je na silu skinuo moje farmerka i silovao me", rekao je dečak na sudu.

Posvedočio je i kako ga je nekoliko dana kasnije opet zvao, ali tada je uspeo da pobegne. Sledeći dan nije imao sreće i tvrdi da ga je muškarac opet odvukao u toalet i ponovo silovao.

Drugi 12-godišnji dečak rekao je kako ga je muškarac tokom ramazana pozvao u prostorije gde su tuševi i dao mu 5 lira. Dečak je otišao, a muškarac ga je počeo da ga mazi po telu, a kasnije i po genitalijama.

Isti zločin dogodio se i 15 dana pošto se završio ramazan.

Dečak identifikovan kao H.I. na sudu je ispričao kako je čistom srećom izbegao sudbinu drugih dečaka. Njega je muškarac pozvao u WC i obećao mu zabavu i 10 lira. Na svu sreću, muškarac je nešto zaboravio i izašao iz WC-a posle čega je dečak pobegao i ocu ispričao šta mu se dogodilo. Ubrzo su otišli u policiju i prijavili slučaj.

U aprilu, Angela Mergel je pohvalila Tursku za napore da „ne samo obezbedi bezbedno mesto za milione izbeglica, već i za stvaranje mogućnosti i perspektive“.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, otišao je dalje, nazvajući Tursku „dobrim primerom za ceo svet“ govoreći o tretmanu izbeglica.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track