KAMERON: Izlazak Britanije iz EU bi obradovao samo dvoje ljudi
Foto: Reuters 02/2016

Vickast

KAMERON: Izlazak Britanije iz EU bi obradovao samo dvoje ljudi

Planeta -

Britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije mogao da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina i vođu Islamske države-a Abu Bakr al Bagdadija.

Kameron je na skupu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma u Londonu kazao da bi Putin mogao da bude srećan ako Velika Britanija napusti EU posle referenduma koji će se održati 23. juna.

Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters

"Važno je zapitati se ko će biti srećan ako se odvojimo od EU. Putin bi verovatno mogao da bude srećan. Mislim da bi i al Bagdadi mogao biti srećan. Ipak, jasna je poruka koju nam šalju prijatelji iz svih delova sveta. Govore nam da ćemo odluku na kraju doneti mi. Naši prijatelji iz Australije, Novog Zelanda, Amerike, Evrope i iz celog sveta nam govore kako podržavaju naš ostanak u EU", rekao je Kameron.

Istakao je takođe kako grupe koje zagovaraju izlazak iz EU-a već sada govore o održavanju drugog referenduma o izlasku iz ove zajednice.

Abu Bakr al Bagdadi, Foto: Profimedia
Abu Bakr al Bagdadi, Foto: Profimedia

"Navodi o mogućem drugom referendumu iako ni prvi nije održan govore da neki beže od rasprave i razgovora. Po mom mišljenju, grupe koje zagovaraju izlazak iz EU gube ovu bitku", kazao je Kameron.

Na kraju je upozorio da je potrebno dobro razmisliti pre nego što zemlja napusti organizacije poput EU ili NATO-a."Na kontinentu na kojem ima toliko sukoba i problema, potrebno je pažljivo razmisliti pre nego odustanete od puta NATO-a i EU gde sarađujete s drugima", kazao je britanski premijer.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track