DVE GODINE AGONIJE: Spasena još jedna nigerijska devojčica koju su oteli teroristi!
Foto: Printscreen Yt

oteo ih Boko Haram

DVE GODINE AGONIJE: Spasena još jedna nigerijska devojčica koju su oteli teroristi!

Planeta -

Druga učenica od 200 koje su otete prije dve godine u nigerijskom gradu Čibok pronađena je i spasena, objavila je nigerijska vojska

Portparol Sani Usman rekao je da je Serah Lukas među 97 žena i dece koje su spasili timovi u operaciji koja je izvedena u na severoistoku države Borno.

Ovo se dogodilo dva dana pošto su izbavili prvu devojčicu iz Čiboka Aminu Ali Nkeki. Još uvek nije pronađeno 217 devojčica koje je Boko Haram oteo 2014. godine.

"Tokom operacije ubijeno je 35 pripadnika terorista Boko Harama,uzeto im je oružje i municija i druge stvari. Spaseno je 97 žena i dece koje su zarobili ovi teroristi", stoji u izjavi.

Devojčice su otete u aprilu 2014. godine. Njihovi roditelji nisu znali ništa o njima do sada. Pokrenuta je kampanja #BringBackOurGirls koju su podržali brojni zvaničnici širom sveta i ujedno osudili prethodnu nigerijsku vladu koja nije uradila ništa da spasi devojčice.

Prva spasena djevojka je Amina Ali Nkeki. Oteta je kada je imala 17 godina, a sada je 19-godišnja majka bebe. Otac je terorista Boko Harama.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track