(UZNEMIRUJUĆE) ŠOK U ZOO VRTU: Čuvari upucali dva lava zbog mladića samoubice
Foto: Reuters

Građani besni

(UZNEMIRUJUĆE) ŠOK U ZOO VRTU: Čuvari upucali dva lava zbog mladića samoubice

Planeta -

Čuvari zoološkog vrta u glavnom čileanskom gradu Santjagu bili su primorani da ubiju dva lava, mužjaka i ženku, pošto je u njihov kavez ušao mladić u nameri da izvrši samoubistvo.

Kako piše britanski Gardijan, drama u zoološkom vrtu dogodila se u subotu kada se mladić, identifikovan kao Franko Luis Ferada (20) popeo na kavez u kojem su bila dva lava, nag i sa oproštajnim pismom, naočigled užasnutih posetilaca. Lavovi su isprva bili mirni, a potom su se počeli da se kreću po kavezu u smeru mladića.

Posle dolaska čuvara, mladić je upucan strelicama za uspavljivanje dok su lavovi ubijeni. Ferada je hospitalizovan u kritičnom stanju sa povredama karlice i glave.

"Uspeli smo da spasimo ljudski život ali smo, nažalost, bili prisiljeni da ubijemo dva člana naše porodice, mužjaka i ženku", saopšteno je iz zoološkog vrta.

Ovaj događaj u čileanskoj javnosti podigao je buru reakcija. Najveći broj stanovnika smatra kako su se čuvari poneli "nehumano" prema životinjama.

Noć posle incidenta, zoološki vrt posetilo je nekoliko desetina građana koji su zapalili sveće za ubijene lavove.

U međuvremenu, doktori obližnje klinike saopštili su kako veruju da će Ferada preživeti, ali da su naredni dani ključni za njegovo zdravlje.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track