GROMOVI UDARAJU ŠIROM EVROPE Muškarac poginuo u Poljskoj, povređeno i 10 dece
Foto: Tanjug

GROMOVI UDARAJU ŠIROM EVROPE Muškarac poginuo u Poljskoj, povređeno i 10 dece

Planeta -

Jedan muškarac je poginuo, a na desetine ljudi su povređeno u udarima groma u različitim delovima Evrope, od Pariza pa do Nemačke i Poljske.

Na jugu Poljske poginuo je muškarac kojeg je udario grom dok se spuštao sa planine Babia Gora..Od udara groma povređeno je još troje u istoj oblasti Poljske, dok se jedan čovek utopio u poplavi, preneli su TVN24 i agencija PAP.11 ljudi, među kojima je desetoro dece, povređeno je kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji. "Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla osoba koja je bila u njihovoj pratnji", rekao je francuskoj televiziji iTELE Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP. On je dodao da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine.

Foto Tanjug/AP
Foto Tanjug/AP

U fudbalski teren u zapadnoj Nemačkoj takođe je udario grom na kraju dečje utakmice, pri čemu je povređeno 35 osoba, od kojih tri teško, javlja AFP. Do incidenta je došlo na terenu u gradu Hopšteten, saopštila je policija. Grom je udario direktno u sudiju dečje utakmice i on je hitno prebačen u bolnicu. Incident u Nemačkoj dogodio se samo par sati nakon što je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza.

Foto Tanjug/AP
Foto Tanjug/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track