DA LI JE ŽIVOTINJA MORALA DA STRADA: Pokrenuta istraga o ubistvu gorile u zoo-vrtu
Foto: Youtube/Printscreen

Sinsinati

DA LI JE ŽIVOTINJA MORALA DA STRADA: Pokrenuta istraga o ubistvu gorile u zoo-vrtu

Planeta -

Policija američke savezne države Ohajo pokrenula je istragu u vezi sa incidentom u kojem je su zvaničnici Zoološkog vrta ubili gorilu kako bi zaštitili četvorogodišnjeg dečaka koji je upao u ograđeni prostor za gorile.

Vlasti ispituju da li postoji osnov za podizanje krivične prijave u ovom slučaju, rekao je tužilac okruga Hamilton Džozef Deters u saopštenju, prenosi Rojters.

"Incident u Zoološkom vrtu Sinsinati u kojem je učestvovao dečak koji je upao u prostor za gorile je pod istragom policije u Sinsinatiju", dodao je on.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta je, iz straha za bezbednost dečaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, ubio 17-godišnjeg gorilu Harambea. Na video snimcima koje su snimili posetioci zoo-vrta se vidi kako je gorila uglavnom zaštitnički nastrojen prema detetu, ali ga u nekim trenucima vuče kroz plitki jarak.

Direktor Zoološkog vrta u američkom gradu Sinsinatiju Tejn Mejnard stao je u odbranu odluke da se ubije gorila rekavši da bi dečak bio još više ugrožen da su pokušali da ispale strelicu za uspavljivanje u gotovo 200 kg tešku gorilu, jer to sredstvo ne bi počelo da deluje odmah.

U danima posle incidenta je veliki broj građana na društvenim mrežama izrazio svoje nezadovoljstvo zbog ubistva pripadnika zaštićene vrste, pa je tako na Fejsbuku otvorena strana pod nazivom "Pravda za Harambea".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track