(VIDEO) GRUVALO NA ROK FESTIVALU, ALI NE OD MUZIKE: 71 osoba povređena u udaru groma u Nemačkoj
Foto: Youtube Printscreen

Rok am Ring u Mendigu

(VIDEO) GRUVALO NA ROK FESTIVALU, ALI NE OD MUZIKE: 71 osoba povređena u udaru groma u Nemačkoj

Planeta -

Najmanje 71 osoba je povređena, a neki hospitalizovani, posle udara groma na mestu održavanja rok festivala "Rok am Ring" u gradu Mendigu u Nemačkoj, saopštila je policija.

To je druga godina zaredom da su na tom muzičkom festivalu posetioci povređeni od udara groma, a lani je u tom incidentu povređeno 33 ljudi, prenela je agencija AP.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Portparol policije Lars Brumer je izjavio da su spasioci morali da daju veštačko disanje jednoj osobi koju je pogodio grom. On je naveo da je sinoć nad mestom održavanja popularnog festivala, na bivšem aerodromu oko 100 kilometara zapadno od Frankfurta, prošlo nekoliko teških olujnih oblaka. Organizatori su upozorili posetioce festivala da se tokom oluje sklone na neko bezbedno mesto, rekao je Brumer.

Nemački nedeljnih Špigel je, pozivajući se na policijske izvore, objavio na svom sajtu da je povrede zadobio veći broj ljudi, ali i da nije poznat tačan broj povređenih, niti koliko su teške njihove povrede. Festival se danas nastavlja, naveli su organizatori.

Podsetimo, prošle subote u fudbalski teren u zapadnoj Nemačkoj udario je grom, na kraju dečje utakmice, pri čemu je povređeno 35 osoba, od kojih tri teško.

A ovako je bilo prošle godine...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja