Sastanak šestorke u Mostaru
Foto: Kurir

Sastanak šestorke u Mostaru

Planeta -
Među temama sastanka, koji je predložio lider HDZ-a BiH Dragan Čović, verovatno će biti i budžet institucija BiH za 2012. koji je u Savetu ministara, Predsedništvu BiH i Predstavničkom domu usvojen bez glasova SDA, što je poljuljalo odnose unutar vladajuće "šestorke"

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak lidera šest vodećih stranaka BiH na kome bi trebalo da bude govora o provođenju odluke Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić - Finci", te analizirana realizacija preuzetih obaveza sa prethodnog sastanka stranačkih lidera u Banjaluci.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima u Mostaru uoči sastanka da predsednik SDA Sulejman Tihić "može glasati za budžet ili ići van koalicije",a Tihić je ns to odgovorio da Dodik može da priča šta hoće.

Među temama sastanka, koji je predložio lider HDZ-a BiH Dragan Čović, verovatno će biti i budžet institucija BiH za 2012. godinu koji je u Savetu ministara, Predsedništvu BiH i Predstavničkom domu usvojen bez glasova SDA, što je poljuljalo odnose unutar vladajuće "šestorke".

Domaćin susreta je Dragan Čovi', predsednika HDZ-a BiH, a došli su Milorad Dodik, predsednik SNSD-a, Mladen Bosić, predsednik SDS-a. Sa desetak minuta kašnjenja stigli su Božo Ljubić, predsednik HDZ 1990 i Sulejman Tihić, predsednik SDA, a poslednji je stigao Zlatko Lagumdžija, predsednik SDP-a BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track