HEROJSKI ČIN RUSKOG PILOTA: Nije želeo da se katapultira iz suhoja smrti da bi spasao Moskovljane
Foto: Printscreen Twitter

Neverovatan gest

HEROJSKI ČIN RUSKOG PILOTA: Nije želeo da se katapultira iz suhoja smrti da bi spasao Moskovljane

Planeta -

Pilot Sergej Jeremenko, koji je danas poginuo u avionu SU-27, do poslednjeg trenutka nije hteo da se katapultira iz letelice da ona ne bi pala u naseljeni deo Moskve i ubila građane.

U Ministarstvu odbrane Rusije izjavili su da je pilot uradio sve što je mogao da bi avion odveo van naseljenog mesta i da zato nije imao vremena da se katapultira.

Ministarstvo odbrane smatra da je osnovna verzija tragedije kvar na opremi. Na mestu nesreće je komisije Ministarstva. Mesto pada aviona je ograđeno, a vatrogasci gase užarene delove aviona.

Lovac je pao otprilike na kilometar od stambenih kuća. Na mestu pada već su pronađene obe „crne kutije“. Prema prvim podacima, one se nalaze u zadovoljavajućem stanju.

Izgoreli delovi aviona Su-27 razbacani su na sve strane. Posebno leži motor, šasija i kabina. Celih delova praktično nema. Okolna stabla su polomljena.

Vojni pilot 1. klase major Sergej Jeremenko radio je kao komandant veze akrobatske grupe višeg pilotiranja „Ruski vitezovi“.

U Centar za demonstraciju aeronautike „I. N. Kožedub“ u Kubinki Jeremenko je došao 2010. godine, piše u podacima objavljenim u otvorenim izvorima.

Lovac Su-27 koji pripada akrobatskoj grupi „Ruski vitezovi“ srušio se jutros u blizini sela Muranovo u predgrađu Moskve. Uzrok katastrofe, po preliminarnim podacima, jeste kvar na tehnici. Pilot je odvezao avion dalje od naseljenih mesta, ali nije uspeo da se katapultira.

Prema podacima iz otvorenih izvora, pre dolaska u vojnu bazu Kubinka major Sergej Jeremenko služio je kao pilot 31. lovačkog vazduhoplovnog puka. Tokom službe leteo je na avionima tipa Jak-52, L-39, MiG-29 i Su-27 i imao ukupno 800 sati leta.

​Iza 35-godišnjeg pilota ostali su žena i dvoje dece.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track