Cipras: Merkelova "igra poker" s ljudskim životima
Foto: REUTERS

Kriza u Grčkoj

Cipras: Merkelova "igra poker" s ljudskim životima

Planeta -
Banke profitiraju na štetu hiljada Evropljana, u Španiji, Italiji kao i Grčkoj, ostavljajući te ljude u siromaštvu i bedi, izjavio je lider grčke koalicije radikalne levice

ATINA, LONDON - Lider grčke "Koalicije radikalne levice" Siriza Aleksis Cipras optužio je EU i nemačku kancelarku Angelu Merkel da "igraju poker sa životima ljudi u Evropi" svojim insistiranjem na merama štednje.

U intervjuu za britanski Bi-Bi-Siju (BBC), Cipras je rekao i da će se, "ako bolest štednje bude uništila Grčku, onda to proširiti i na ostatak Evrope".

"Banke profitiraju na štetu hiljada Evropljana, u Španiji, Italiji kao i Grčkoj, ostavljajući te ljude u siromaštvu i bedi", dodao je Cipras.

"Zbog toga evropski lideri, a posebno Angela Merkel, treba da prestanu da se kockaju životima ljudi", rekao je vođa Sirize.

Na izborima održanim u Grčkoj 6. maja Siriza je osvojila drugo mesto, a birači nisu dali većinsku podršku nijednoj od partija, koje tokom proteklog perioda nisu uspele da se dogovore oko formiranja vlade, pa će novi izbori biti održani 17. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track